Başbakan Sir Keir Starmer, BBC'nin Panorama programının bir konuşmasını düzenlediği tartışma hakkında henüz ABD Başkanı Donald Trump ile konuşmadığını söyledi.
Trump geçen hafta, 6 Ocak 2021 tarihli konuşmasının iki bölümünün birleştirilmesi nedeniyle kuruma dava açacağını duyurdu; BBC özür diledi.
Trump ayrıca konuyu başbakanla görüşeceğini belirtti. Cuma günü Sir Keir, "BBC hakkında doğrudan onunla konuşmadım" dedi.
"Sanırım hafta sonu beni arayacaktı, ancak bu çağrı gerçekleşmedi, ama düzenli olarak iletişimimiz var," diye ekledi başbakan.
"Bilindiği gibi, onunla oldukça düzenli olarak konuşurum, [biz] mükemmel bir ilişkiye sahibiz."
Sir Keir, herhangi bir editöryel hatanın "hızla" giderilmesi gerektiğini ve "bağımsız ve güvenilir bir BBC ilkesinin gerçekten önemli olduğunu ve savunulması gerektiğini" vurguladı.
BBC'nin özrü, Panorama bölümünün Başkan Trump'ın "doğrudan şiddet çağrısında bulunduğu" izlenimini yanlış yarattığını belirtti.
Trump, "1 milyar dolar (£759.8m) ile 5 milyar dolar (£3.8bn) arasında" bir dava açmayı planladığını söyledi, ancak henüz dava dilekçesi sunmadı.
Perşembe günü ABD yayın düzenleyici kurulu başkanı, BBC'ye düzenlenmiş konuşmanın herhangi bir ABD TV kanalına sağlanıp sağlanmadığını sormak için yazdı.
BBC daha önce Panorama bölümünü ABD kanallarında yayınlama hakkına sahip olmadığını ve dağıtımını yapmadığını belirtmişti.
The Telegraph, Cuma günü Donald Trump'ın iftira avukatlarından biri Robert Garson'ın, başkanın BBC'ye dava açma tehdidinden günler sonra Downing Street yetkilileriyle görüştüğünü bildirdi.
Garson, ziyaretinin planlanan davayla ilgili olmadığını, ancak "BBC'deki antisemitizm hakkında konuşmuş olabileceklerini" söyledi.
Bu haber, güvenilir kaynaklardan derlenerek editöryal süreçten geçirilmiş ve özgün içerik olarak yeniden yazılmıştır.
Yorumlar
Toplulukla düşüncelerini paylaş
İlk yorumu sen yaz.